Veselé Velikonoce! Hypermarkety Globus provoní čerstvě upečené mazance i maso uzené na buku
Pod střechami hypermarketů Globus se připravují velikonoční suroviny, pokrmy i dekorace. Už od poloviny března je možné pochutnávat si na ručně vykulovaných mazancích a kroucených jidáších od pekařů z Globusu. Stejně tak v tamním Řeznictví pořídit masa všeho druhu včetně jehněčího a telecího, ale také klasické uzené na bukovém dřevě. Co budou lidé o svátcích připravovat, záleží i na počasí o svátcích. Ovšem pro ty, kdo raději slaví, než vaří, chystají výborné velikonoční menu kuchaři v každé z šestnácti restaurací Globus.
|
Otevírací doba HM Globus: Denně všechny od 7 do 21 hodin (včetně Velkého pátku 7. 4. 2023), výjimkou je Globus Černý Most, který je má otevírací dobu od 7,30 do 22 hodin (včetně Velkého pátku 7. 4. 2023) Všechny hypermarkety Globus budou zavřeny na Velikonoční pondělí (10. 4. 2023) |
Hypermarkety Globus nabízí od března pomlázky několika délek, nejmenší lze pořídit za cenu 17,90 korun. Obchody mají také široký výběr velikonočních zajíčků, kuřátek, svíček a dalších drobných dekorací. „Lidé si na tyto svátky jarně zdobí interiéry. Převládají výrazné jarní barvy, jako je žlutá, červená, zelená a modrá. Vidíme také rostoucí trend přírodních dřevěných dekorací různých velikostí a motivů,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.
Vejce jsou, nedostatek nehrozí
Ke koupi jsou vejce hnědá i bílá a již nabarvená. „Z valné většiny máme nasmlouvané dodávky vajec od českých dodavatelů. Pokud by vejce z Česka nestačila, obrátíme se na producenty v Evropě. V každém případě vejce budou. A to i z chovů podestýlkových a volných,“ řekla Aneta Turnovská za Globus. Dodala, že stejně tak nehrozí nedostatek drůbeže.
Mazance? Jedině podle České cechovní normy!
V patnácti pekařstvích hypermarketů Globus letos napečou před Velikonocemi stejné množství svátečního pečiva jako loni. V řeči čísel to je 100 tisíc máslových mazanců s rozinkami i bez a 80 tisíc jidášů. Mazance budou v několika velikostech, aby si mohl vybrat každý. Ale ať už půjde o mazanec o hmotnosti 300 gramů, máslový mazanec 500gramový, kilový nebo De luxe 850gramový, u každého je jistota, že byl ručně vykulovaný. A u máslových, že byly navíc vyrobeny podle České cechovní normy v tom Globusu, kde ho zákazník koupí. „Pro velikonoční výrobu mazanců a jidášů spotřebujeme 65 tun mouky a 8 tun másla od českých výrobců, které pekaři doplní 7 tunami rozinek a 5 tunami mandlových plátků,“ řekla Aneta Turnovská. Sortiment bude doplněn o zde již tradiční Velikonoční šlehačkový dort od tamních cukrářek.
Uzená a mladá masa k jaru patří

Základem pro výběr masa na Velikonoce je tradice, kterou daná rodina dodržuje. Například pro mnoho z nich je to příležitost servírovat jehněčí. Jde o maso typické pro tyto svátky, které zažívá na jaře každoroční renesanci. U valné většiny zákazníků Globusu jsou však o Velikonocích v kurzu hlavně masa uzená, která zde udí čerstvá na bukovém dřevě. „Vzhledem k tomu, že máme vlastní řeznictví a uzenářství ve všech patnácti hypermarketech, udíme si maso sami. Zároveň vedle obvyklých druhů mas můžeme nabídnout našim zákazníkům i čerstvé porcované maso jehněčí, telecí, krůtí, králičí i kůzlečí. Co ale budou nakonec rodiny servírovat o svátcích k obědu, záleží do jisté míry na počasí. Pokud je totiž teplo, začíná grilovací sezóna. Nakupují se tak již i masa a výrobky na gril, ať už jsou to klobásy, steaky či naše oblíbené hovězí hamburgery,“ řekla Aneta Turnovská. Dodala, že v Pardubicích a Praze pak má hypermarket Globus v Drůbežích řeznictvích širokou nabídku masa drůbežího, především Selské kuře, které je výjimečné svojí chutí vzhledem k prodloužené době výkrmu až na 56 dní oproti běžným 33. Dále tam nabízí i maso kachní a krůtí.
TIP: Z pohodlí domova si lze objednat maso v řeznictví Globus. Objednávkový systém řeznictví Globus najdete na stránkách www.globus.cz a pak již pouze v určenou dobu vyzvedne ve svém hypermarketu.
Velikonoční dobroty pro každého i bez úsilí
Na Velikonoce chystají také restaurace Globus speciální nabídku. Ta potěší bezesporu jak milovníky vydatných staročeských jídel, tak i vyznavače různých specialit. „V restauracích bude na výběr hned z několika velikonočních pokrmů. Typická jídla jako králičí, jehněčí pečeně, nádivky či rolády budou ke koupi i v krabičkách s sebou v regálech Snadného vaření v hypermarketech. Tam bude navíc i výborná špenátová polévka a naše populární hotové pomazánky,“ řekla Aneta Turnovská.

Pro více informací kontaktujte, prosím:
Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globus Lucie Kovandová, PR servis
Tel.: 739 348 194 Tel.: 604 855 754
e-mail: a.turnovska@globus.cz e-mail: lucie@luciepr.cz
O společnosti / Poznámka pro editory:
Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již šesté generace rodiny Bruchů – Matthias Bruch.
Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů.
V každém hypermarketu Globus je kompletní řeznická, pekařská a cukrářská výroba a vlastní restaurace. Řezníci sami bourají maso, vyrábí uzeniny a další masné výrobky. Pekaři pečou čerstvé pečivo, které připravují od zadělání těsta, přes vykynutí až po ruční zpracování. Kuchaři vaří českou klasiku i mezinárodní kuchyni podle osvědčených receptů a z pečlivě vybraných surovin. Tyto vlastní výroby Globus vyrábějí více než 700 potravin označené Poctivá výroba Globus a jsou zárukou dobře odvedené práce a vysoké kvality. Globus ČR je držitelem několika ocenění Obchodník roku v kategorii „Prodejce potravin“, „Česká potravina“, „Zlatý klas“ nebo „Rostlinný řetězec roku“.
Společnost Globus zavedla a používá systém managementu hospodaření s energií v oboru maloobchodu, pekařství, řeznictví a restaurace a je držitelem certifikátu ČSN ISO 50001:2019.
Více informací na www.globus.cz a https://www.facebook.com/GlobusCesko
