Pivovar Chotěboř vás zval na den otevřených dveří  a soutěž o nejlepší guláš.

 Guláš se vařil na pravém ohni z bukového dřeva v kotllíku, přímo na otevřeném prostranství před pivovarem. Soutěžilo 10 družstev z restaurací po celé republice, kde se čepuje pivo Chotěboř a též soutěžili ve vaření guláše dobrovolné hasiči z Chotěboře. Vše měla pod kontrolou nejenom laická veřejnost, která prováděla hodnocení, ale hlavně odborná porota pod vedením pana Miroslava Kubce, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Dalším členem poroty byl opět odborník na slovo vzatý, šéfkuchař Obecního domu v Praze. Vše jistil nejenom zástupce pivovaru, ale přímo osobně pan starosta města Chotěboř. Vařilo se, ochutnávalo a hodnotilo – vše za krásného počasí a při zapíjení chotěbořským pivem. Nevařil se jen guláš z hovězího masa, ale i z vepřového, dančího a z kance. U veřejnosti získalo 1.místo a oblibu družstvo hasičů z Chotěboře. U odborné poroty se na prvním místě umístilo družstvo č.1, složené z fanoušků kulinářského umění.

 Tentokráte celou akci okořenili známí kreslíři a karikaturisté, kteří zde uspořádali výstavu a soutěž o nejlepší pivní karikaturu. Nebyla zde tedy jen potrava fyzická, ale i duševní, což mělo velký úspěch a vzhledem ke krásnému počasí se den otevřených dveří vydařil a protáhl do pozdních hodin.