Jak to bylo, šéfe? Restaurace musí být autentická. Ovšem dali byste si v jihočeské krčmě boloňské špagety? Nebo na Vinohradech japonskou kuchyni? V čem autenticitu hledat? Dívejte se!
Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Třetí díl už 11. listopadu ve 23.55 na Primě.
Jedno je jisté. Jestli chcete někomu popřát v japonštině dobrou chuť, dejte si tak rok školení a jazykové průpravy. Ovšem s vařením to tak složité nebude. Nebo ano? Zajímavosti ze třetí a čtvrté řady pořadu Ano, šéfe! by vás sice mohly přimět k myšlence, že vařit může každý, ale není tomu tak. Tentokrát se s šéfem vydáme poznat tajemství japonské kuchyně. Na pražských Vinohradech. A bude o co stát. Tak se dívejte.
Nejprve ale bude třeba zjistit, proč ve skandinávské restauraci byla servírována jídla indická, španělská či italská… Co není v pořádku? Menu, nebo název restaurace? Ovšem v rybárně jako specialita vepřové maso? Opravdu se pobavíte… A proč se v horách, v Beskydech, servíroval gyros a na Vysočině tortilla?
„Možná si budete myslet, že kážu vodu, a piju saké, když jsem na Vinohradech v Praze v japonské restauraci, ale není to tak. Je vždy důležité, aby restaurace byla autentická. A proto jsem tady teď s Markem.“ To přesně zazní na úvod, než se oba pánové pustí do vaření.
Šéfkuchař vysvětluje, že Japonsko a jeho jednoduchou promyšlenou kuchyni miluje už třicet let. Žije s ní od rána do večera. Dokonce vyhrál druhé místo na světové soutěži. A dělá Japonsko přesně tak, jak by mělo být. Proto Yamato ve středu Evropy.
V minulosti jídla, která musel Zdeněk sníst, přirovnával třeba k tomu, že kdyby je hodil pod vlak, vlak zastaví. A některé brambory, které měl na talíři, ležely v restauraci od loňské Velké pardubické…
Co se bude chystat v moderním autentickém pojetí? S hačimaki na čele budou pánové chystat tempuru – smažená jídla totiž miluje celý svět a Japonci nejsou výjimkou. Naučíme se sushi podle odborníka, tedy Toro no karashi su miso yaki, Kalifornia maki, Chu-toro -nigiri zushi. A taky přípitek v japonštině. Ochutnáte a naučíte se.
Dobrou chuť v japonštině přeji: Ohayou gozaimasu!
Dívejte se, inspirujte se a bavte se!
Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. Premiérově vždy v pátek večer.
Za televizi Prima
Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima
M +420 732 530 547 | E klara.kotabova@iprima.cz