Rondon není kondom. Nejde chvíli nosit, a pak zahodit.“ Tak zní další nesmrtelná hláška Zdeňka Pohlreicha. Na jaké další dojde při vaření s Arim Munandarem ze SASAZU?

Jak to bylo, šéfe? Během natáčení pořadu Ano, šéfe! se toho totiž hodně odehrálo. Je načase si to připomenout. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Osmý díl už 16. prosince ve 23.50 na Primě.

Já mám takové pořekadlo, jo. Když kari, tak Ari. Protože on ho umí zkrátka nejlíp na světě, to je základ,“ uvádí další díl pořadu velkou poklonou Zdeněk. Tak pojďme na to…

Pokud máte rádi exotiku, přijdete si v tomto díle na své. Navíc uvidíte další bomby ze třetí a čtvrté série pořadu Jak to bylo, šéfe? A víte, co Zdeňka bavilo nejvíc? „Vaření mě bavilo. Tak si to pojďme připomenout.“

Pravdou je, že Zdeněk se práce nebál a vždy ukázal, jak to má v kuchyni frčet. „Nestůj tady jak necky u půdy a nekrájej to tak. Jídlo musí být přirozené, tak se podle toho chovej,“ školí kuchaře.

Stejně, jako bavilo vaření Zdeňka, baví i dnešního kuchaře. Ari Munandar tvrdí, že ho vaření baví dodnes: „Je to jediná věc, kterou asi umím líp než ostatní.“ A s tím nelze než souhlasit. „V restauraci Ariho se vaří moderní asijská kuchyně, úplně jinak než v bistrech, která máte kolem sebe. Ari má za sebou sbírání bohatých zkušeností všude po světě, a proč tu tedy zakotvil? Kvůli práci a ženě,“ představuje Zdeněk Ariho.

Co budou pánové vařit? Žlutou kari pastu, soto ayam neboli indonéskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, pepes ikan neboli rybu balenou do banánového listu, hovězí s pepřovou omáčkou. Pravdou je, že všichni mají pocit, že asijská kuchyně je rychlá. Ale není to tak. Když se dělá dobře, musí se vymazlit.

Ve střihu do minulosti si Zdeněk zahraje na oddávajícího, kdy dovolí snoubencům, aby si vyměnili první podnikatelské políbení. Připomeneme si natáčení v cizině, kam se štáb vydal, aby zachránil místní restaurace, a zjištění, že i v cizině se najdou lidé, kterým se pracovat nechce, a proto jejich restaurace nefungují…

MENU

Soto Ayam Soto Ayam (Indonesian chicken soup Indonéská kuřecí polévka)

confit chicken, coriander, fried shallot, coconut milk

Kuřecí konfit, koriandr, smažená šalotka, kokosové mléko

Grilled ‘Pepes’ Ikan Grilovaný Pepes Ikan

Whole sea bream, Javanese spices, wrapped in banana leaves

Celá pražma, javánké koření, zabalené v banánových listech

Beef in Black pepper sauce Hovězí v omáčce z černého pepře

Stir fried beef fillet, black pepper sauce

Restované hovězí, omáčka z černého pepře

RECIPES Recepty

Yellow curry paste (1 kg) Žlutá kari omáčka

Onion Cibule kg  

0.6

Ginger Zázvor kg  

0.1

Garlic Česnek kg  

0.1

Galangal Galangal kg  

0.04

Lemongrass Citronová tráva kg  

0.04

Red chilli Červené chilli kg  

0.05

Kemiri nuts Kemiri oříšky kg  

0.03

Coriander powder Koriandrový prach kg  

0.005

Tumeric powder Kurkuma kg  

0.005

Sunflower oil Slunečnicový olej ltr  

0.1

Soto Ayam Soto Ayam (Indonesian chicken soup Indonéská kuřecí polévka)

0.2 ltr Chicken stock Kuřecí vývar

0.05 ltr Coconut milk Kokosové mléko

0.06 kg Yellow curry paste Žlutá kari pasta

0.05 kg Confit chicken leg Konfitované kuřecí stehno

0.06 kg Glass noodle Rýžové nudle

0.02 kg Bean sprout Fazolové klíčky

0.01 kg Spring onion Jarní cibulka

0.01 kg Fried shallot Smažená šalotka

0.006 kg Red chilli Červené chilli

0.005 gr Coriander leaves Listy koriandru

1 pc Lime Limeta

Pepes Ikan

Seabream (dorade) Pražma pc  

1

Yellow curry paste Žlutá kari pasta kg  

0.1

Lemongrass Citronová tráva kg  

0.005

Red chilli Červené chilli kg  

0.005

Lime leaves Limetové listy ltr  

0.004

Banana leaves Banánové listy  
Coriander Koriandr kg  

0.002

Lime Limeta pc  

1

Beef in black pepper sauce Hovězí v omáčce z černého pepře

0.2 kg Beef Fillet Hovězí svíčková

0.02 kg Onion Cibule

0.04 kg Snow peas Hrášek

0.004 kg Red chilli Červené chilli

0.006 kg garlic and ginger (chopped) Česnek a zázvor (nakrájený)

0.002 kg Black pepper (crushed) Černý pepř (drcený)

0.01 ltr Oyster sauce Ústřicová omáčka

0.01 ltr Soya sauce Sojová omáčka

0.01 ltr Kecap manis (sweet soya sauce) Kecap manis (sladká sojová omáčka)

0.005 ltr Sesame oil Sezamový olej

0.04 ltr Shao xing wine (Chinese rice wine) Shaoxing wine (čínksé rýžové víno)

Dívejte se, inspirujte se a bavte se!

Videa zde: https://we.tl/t-p7b6TFt3zh

V případě dalších dotazů jsem k dispozici.

Za televizi Prima

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

M +420 732 530 547 | E klara.kotabova@iprima.cz