Křest 3 nových titulů z nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha v prostorách Art Deco Imperial Hotelu

Nakladatelství Sevruga pořádá křest nových titulů vydaných v nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha.

Z.Pohlreich, výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veronika Beskydiarová „Besky“ a Miloš Pokorný pokřtí tři nové knihy tématicky spadajících do oboru gastronomie. Představena bude nová kuchařka Z. Pohlreicha, která se orientuje pouze na recepty bez masa – Superjednoduše bez masa (viz. bližší popis knihy níže), nová kuchařka výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veroniky Beskydiarové „Besky“ – Vaříme nebesky – s nejrůznějšími recepty rozvrstvených do kapitol podle živlů a současně představuje soukromí Veroniky na krátkých epizodách y (viz. bližší popis knihy níže) a knihu Šéf – biografie Zdeňka Pohlreicha shrnující 50 let Z.Pohlreicha v gastronomii (viz. bližší popis knihy níže). Akce se bude konat v prostorách Art Deco Imperial Hotelu v salónku Diamond Ballroom, Na Poříčí 15 od 17:00 d 18:30. Kromě welcome drinku a představení knih budou ohlášeny termíny autogramiád a pro zájemce se uskuteční exkurze kuchyně Café Imperial. Účást akce je pro ohlášené osoby z řad médií.

TITULY:

  • Kuchařka: Superjednoduše BEZ MASA – autor Z.Pohlreich / nakl. Sevruga

  • Kuchařka: Vaříme nebesky – autorka Veronika Beskydiarová „Besky“, (vítěz MasterChef 2021) / nakl. Sevruga

  • Biografie: ŠÉF- biografie Zdeňka Pohlreicha – autor Jan Kobylák /nakl. Sevruga

TERMÍN:

20.10.2022

17:00 – 18:30

MÍSTO:

Art Deco Imperial Hotel – Diamond Ballroom

Na Poříčí 15, Praha

MODERUJE:

Miloš Pokorný

prograM:

· welcome drink a malé pohoštění

· představení novinek

· Z.Pohlreich, Besky a Miloš Pokorný pokřtí 3 nové knihy

· ohlášení termínů autogramiád

· exkurze do zázemí kuchyně Café Imperial

RSVP: jankobylak@gmail com

POŘÁDÁ:

SEVRUGA s.r.o.

Nakladatelství Zdeňka Pohlreicha

www.sevruga.cz

PŘEDSTAVENÍ TITULŮ:

 

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich

Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka saturovat svou chutí, pestrostí a také sytostí. Bezpečně potěší i zaryté masožravce.

Všechna jídla jsou jednoduchá na přípravu, zůstali jsme věrni konceptu, kdy si uvědomujeme, že ne všichni mají dost času a odhodlání na to, aby trávili u sporáku půl dne. Bezmasá kuchyně vyžaduje možná trochu více ingrediencí, ale nebojte se, všechny bezpečně seženete v supermarketu.

S výběrem surovin jsme zůstali u tradičnějších surovin v jejich přirozené formě. Já mám stále rád pořekadlo, že nejlepší kuchařkou je Matka Příroda. Bezmasá kuchyně totiž žádné náhražky nepotřebuje. Její pestrosti a atraktivity se dá dosáhnout jinak a přirozeněji.

Kniha je určena pro všechny, kteří chtějí buď vybalancovat svůj jídelníček vydatnou bezmasou stravou, nebo pro ty z vás, kteří vyhledáváte bezmasou stravu čím dál častěji, anebo posloužit jako inspirace pro ty, kteří se už bez masa stravují.

ISBN 978-80-88440-03-1

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 469,- Kč

Nakladatelství: Sevruga, s. r. o.

www.sevruga.cz

Plánované datum vydání: 17. 10. 2022

Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogan:

Super jídla, jednoduché postupy!

 

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, vám představí sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Výhra v soutěži MasterChef je krásný zážitek a pocit zadostiučinění“ říká Besky. Vášeň pro vaření má pod kůží už od dětství a není nic hezčího, než když vám osud umožní plnit si v životě své sny. Takovým jedním dalším v řadě je vlastní kuchařka.

ISBN 978-80-88440-02-4

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 549,- Kč

Nakladatelství: Sevruga s.r.o., www.sevruga.cz

Plánované datum vydání: již vyšlo 20.9.2022

Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogany:

Nebeská kuchařka, která vás bude po čertech bavit!

 

Šéf − biografie Zdeňka Pohlreicha

Jan Kobylák, Zdeněk Pohlreich

Autorizovaná biografie Zdeňka Pohlreicha. „Nejdříve se mi do toho nechtělo. Měl jsem pocit, že jsem už o sobě všechno řekl. Letos to ale bude 50 let, co jsem poprvé vstoupil do profesionální kuchyně a začal cestu, která vede až k tomu, kde se nacházím dnes. Zalíbila se mi nakonec představa popsat mých pět dekád v gastronomii, a jak jsem je prožil. Je taky moc zajímavé zažít některé části života ještě jednou, zavzpomínat na to, co bylo a jak to bylo.

Namluvil jsem s kolegou Honzou z našeho nakladatelství na diktafon desítky hodin. On se ptal, já odpovídal a Honza pak vše přenesl na papír, já něco upravil a doplnil. Sepsali jsme vše, co předcházelo tomu, než jsem se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho jsem vzešel, o mých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách.

Kniha je hlavně o gastronomii tak, jak jsem ji zažil já v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Kde jsem bral inspiraci, jaké jsem měl životní peripetie. Za ty roky už si troufnu říct, že jsem něco viděl, pár lidí potkal a leccos zažil. Neskutečně mě to bavilo, je až neuvěřitelné zjistit, kolik toho člověk zažije.

Honza do knihy přizval pár známých a kolegů včetně mojí maminky, aby knihu oživil pohledem z druhé strany. Myslím, že to do té biografické mozaiky docela dobře zapadlo. Honza tvrdí, že je vás prý dost, kteří by se se mnou rádi setkali, a tato knížka by mohla osobní setkání alespoň částečně zprostředkovat. Budiž, jestli má pravdu, nedokážu posoudit. Snad to bude někoho zajímat! 🙂

ISBN 978-80-88440-01-7

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 459,- Kč

Nakladatelství: Sevruga s.r.o.,

www.sevruga.cz

Plánované datum vydání:

již vyšlo 15. 6. 2022

Ve výhradní distribuci

Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogany:

Mých 50 let v gastronomii!

TERMÍNY AUTOGRAMIÁD

23.10. BRNO – JOŠTOVA , KNIHY DOBROVSKÝ od 16:00, (samostatná autogramiáda Z.Pohlreicha)

2.11. OSTRAVA – OC FORUM NOVÁ KARLINA, LUXOR, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

9.11. BRNO –OC OLYMPIA BRNO, LUXOR –, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

14.11. PRAHA –OC ARKÁDY PANKRÁC, KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

24.11. Ústí nad Labem – KNIHY DOBROVSKÝ, od 16:00, (samostatná autogramiáda Besky)

24.11. České Budějovice – KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (samostatná autogramiáda Besky)

16.12. PRAHA – LUXOR – PALÁC KNIH na Václavském náměstí, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

Termíny autogramiád budou uvěřejněny na sociálních sítích Zdeňka Pohlreicha a Besky

Kontaktní osoba:

Nakladatelství Sevruga, Jan Kobylák, jankobylak@gmail.com, 604 279 330